pondelok 23. marca 2020

ZÁHADA (A ZMIZNUTIE) BELLY GOTHOVEJ JE KONEČNE VYRIEŠENÁ?!


Keď som začínala niekoľko rokov dozadu hrať The Sims 2, záhada okolo Belly Gothovej, známej ako ,,Lady in red", ma vždy zaujímala. Dokázala som celé dni presedieť nad internetom a spisovať si body do zošita s cheatmi, taktiež si kresliť plány ako nájsť Bellu a vrátiť ju domov k svojej rodine, manželovi Mortimerovi a deťom Kassandre a Alexandrovi. Verila som aj stále verím, že sa to podarí jedného dňa rozlúštiť (alebo veriť, že sa Maxis zľutuje a prizná, čo je za jej zmiznutím). 
Minulý týždeň som objavila článok ktorý písala Alexis s názvom Bella Goth Disappearance FINALLY Solved!, ktorý som si prečítala a som v nemom úžase. Rozhodla som sa ho preložiť z angličtiny a publikovať ho tu u mňa, kto si ho chce prečítať v originálnom znení, stačí kliknúť hore na jeho názov v angličtine.

Pár vecí v článku som preložila vo svojom znení, niekde som dala vysvetlivky, niekde poznatky. Niektoré spomínané mená poznáte buď v anglickom alebo českom jazyku, podľa toho či ste hrali/hráte príslušné série hry alebo podľa toho v akom jazyku ste hru hrali/hráte. Ak by ste našli v preklade chybičku, opravte ma, prepíšem.

______________________________________________________________________________

Vždy som verila pôvodnej teórii, že Bella Goth-ová bola unesená mimozemšťanmi, ktorí boli na ňu poslaní sestrami Ninou a Dinou Caliente a ktorými bola zavraždená, keď sa vrátila. Tak som sa vrátila do hry a urobila návod, ako som prišla k tejto teórii. A to je to, kedy som zistila, že som bola celý čas vedľa a tu je tá králičia diera, do ktorej som padla presne ako Alica (v krajine zázrakov).

Po 16 rokoch premýšľania a predstavovania si rôznych scenárov som konečne zistila pravdu. Ukázalo sa, že sme sa VŠETCI mýlili a po celý čas sa na nás pozerala pravda.

VAROVANIE - je to veľmi hlboké, pochmúrne a depresívne. Bella nebola v dobrých rukách, vážení. To, čo sa jej stalo, bolo vo všetkých smeroch CELÉ ZLE (ZMÄTENÉ, PROSTE BORDEL).

Len kvôli prehľadnosti to zakladám na udalostiach, ktoré sa dejú v oficiálnom deji hry The Sims 2, pretože zatiaľ čo je hra v konečnom dôsledku na nás - aby sme žili život, ktorý sa nám páči, pokračujte a robte čokoľvek s vašou hrou - je tu príbeh, ale spôsobom ktorý nie je v rozpore s našou slobodnou vôľou. Je to skutočne geniálne. Ide o hlavné vydania hry pre PC verziu a pre Mac. Verzie pre konzoly však poskytujú veľa informácií o ďalších detailoch a situáciách. Ide konkrétne o The Sims 2 pre PSP a The Sims 3 pre Nintendo DS.

Takže po prvé, bolo overené, čo sa jej stalo: V roku 2014 dali SimGurus priestor na Twitter opýtať sa otázky, tesne pred vydaním The Sims 4. Niekto položil následujúcu otázku a SimGuru Sarah odpovedala:


Preklad: 
- Bude už niekedy rozlúštené, čo sa stalo Belle?
- Bella vycestovala do Lunar Lakes (Lunární jezera - svet v The Sims 3), kde je ako duch na cintoríne.

Neskôr sa potvrdilo, že Bella Gothová z Lunárnych jazier je Bella Gothová z Krasohlídkova. Vyzerá ako zvyšok duchov, s bledou pokožkou, žltými vlasmi a očami, ako môžete vidieť.


Je to ona.

Dobre, ak zomrela na Lunárnych jazerách, stále existujú otázky, ktoré si vyžadujú odpovede:
  1. Odišla niekedy domov?
  2. Vie jej rodina, čo sa jej stalo?
  3. Ako zomrela na Lunárnych jazerách?
Nuž, zomrela na starobu, čo sa dá zistiť dosť ľahko, ale našla som odpovede na zvyšné 2 otázky: trochu a nie.

Takže pre zhrnutie, teraz si predstavíme život Belly, ako ho poznáme.


Bella sa narodila Simis a Jocaste Bakalárovým (ang. Bachelor). Vyrastala celý život so svojim najlepším kamarátom z detstva, Mortimerom Gothom, za ktorého sa nakoniec vydala. Vyrastala tiež aj so svojim starším bratom, Michaelom Bakalárom. Vždy mala pre ostatných pocit strašidelnosti a temnoty, bola známa ako ,,najlepšie oblečené dievča v meste". Aj vtedy nosila červené šaty. Vhodnejšie červené šaty pre deti, ale boli to červené šaty. Práve prišla z priemernej prímestskej rodiny, ktorá mala fascináciu pre nie priemerného človeka. Je stále dieťa a nie je priezviskom Goth-ová. Má priezvisko Bakalárová (ang. Bachelor).


O 25 rokov neskôr (séria The Sims má časovú líniu: The Sims 3, The Sims 1, The Sims 2) sa Bella objaví v The Sims 1 so svojim najlepším kamarátom s detstva a teraz manželom Mortimerom Gothom, ktorí sa presťahovali do svojho domova a majú dcéru Kassandru. Jej svokrovci sa vysťahovali zo svojho domu v Sunset Valley a presťahovali sa do domu, ktorý sa neskôr stal domom Gothových v The Sims 2, ktorý poznáme od začiatku v Krasohlídkove. Kým ste Belle nenašli prácu, bola z nej ,,žena domáca". Bolo známe, že k svojim susedom bola atletická, elegantná a priateľská. Pamätám si, že často prichádzala ako prvá a pozdravila všetkých nových Simov, ktorých som presťahovala do susedstva. Jej brat Michael je tiež v meste, no nie je známe, že sú súrodenci, pretože v The Sims 1 neexistovali rodokmene a som si istá, že ich vtedy nenapadlo, aby z nich spravili súrodencov. Faktom však zostáva, že v tomto okamihu nemajú spolu žiadny vzťah. Jediným dôvodom prečo je známe, že Cornelia a Gunther Gothovci sú rodičmi Mortimera je to, že to majú písané priamo v biografii. Ich mená sú rovnaké, aj tak...


Zatiaľ sú veci jednoduché.
Je to preto že v priebehu 25 rokov medzi The Sims 1 a The Sims 2 nastane séria udalostí, ktoré skutočne robia veci zaujímavými.

Michael (brat Belly) sa pripojil k vedeckej kariére. Dá sa predpokladať, že sa usadil vo svojom po tom, ako sa usadila Bella, pretože bol na strednej škole. Na začiatku kariéry má náskok a stúpa rýchlejšie na vyššie úrovne v kariére narozdiel od Mortimera.

  1. Vedeckí Simíci prispevajú vynálezmi do sveta Simov. Michaelovým vynálezom bola technológia klonovania. Naklonoval seba a potom testovací subjekt - Skip Švorc (ang. Skip Broke, zosnulý manžel Pavlíny Švorcovej (ang. Brandi Broke) z The Sims 2).

    a) aj keď Skip zomrel skôr ako malo nastať jeho klonovanie, bolo dohodnuté, že Pavlína by mohla byť ďalším testovacím a zároveň prvým ženským subjektom. Keď prvýkrát spustíte Krasohlídkov, je tehotná so svojim vlastným klonom a vždy sa dieťa narodí ako chlapec. 
    b) klony vytvorené Michaelom majú vždy 100% mieru mužských, genetických identít s tými, z ktorých boli vytvorené klony (Pavlína je skorej chlapec ako dievča) a zatiaľ 100% miera úmrtia ako originál. Sú identicky totožné, no nosia odlišné oblečenie. 

  2. Michael a Bella v skutočnosti nemajú žiadny vzťah vo svojom dospelom živote, pretože Michael odchádza z Krasohlídkova skoro, zatiaľ kým je Kassandra dieťa a presťahuje sa do mesta. 
  3. Po Michaelovi nasleduje Mortimer a vynájde sérum na vrátenie veku (omladnutie). Bella je prvý testovací subjekt a v deň jej únosu užíva sérum dovtedy, kým sa nevráti späť na začiatok dospelého Simíkovského života (laicky - ako keby práve vyrástla z teenagera na dospelého Simíka). Dôvodom je asi to, že by sa ako senior nezmestila do svojich červených šiat.
  4. Kassandra nastupuje na súkromnú školu.
  5. Okolo tejto doby zomrel Gunther Goth. Bella, Mortimer a Kassandra sa sťahujú ku Cornelii Gothovej, aby s ňou boli v posledných fázach života.
  6. Michael sa ožení za Dinu Calientovú. Predpokladá sa, že z dôvodu veľkého vekového rozdielu si ho Dina vzala kvôli peniazom. Je však potrebné poznamenať, že Michael bol pre Dinu prvý vážny vzťah a nezačala mať milostný románik s Donom Juanom/Lothariom aj o niekoľko rokov neskôr, ako zomrel.
  7. Narodil sa Alexander Goth.
  8. Krátko po Alexandrovom narodení zomrie Cornelia Gothová, aj Michael.
  9. Dina zdedí Michaelov majetok/dom a prisťahuje sa doň so svojou sestrou Ninou. Potom sa presťahujú do Krasohlídkova.
  10. Don po nich nasleduje a tiež sa prisťahuje do Krasohlídkova.
  11. Bella sa chystá predstaviť svojmu novému susedovi, Donovi Juanovi/Lothariovi. Spoznávajú sa a Don získa nesprávny nápad, nech sa posunie u Belly ďalej (chápme ako nejaký nevinný flirt, vzhľadom na to že je Don milovník žien). Bella ho odmietne. Tak Don odíde za Kateřinou Langerakovou (ang. Kaylynn Langerak, upratovačka v Krasohlídkove) a nenachádza sa pri Belle, keď ju unesú mimozemšťania.
  12. Bellu odvtedy nikto nevidel, ale krátko po jej únose havaruje UFO v Podivíne. Vynárajú sa správy, že Bella je v Podivíne. Ale nie je to naozajstná Bella.
Následne, po Bellinom únose a predtým, ako zapnete prvýkrát Krasohlíkov, stane sa toto:
  1. Mortimer a Dina na to skočili pomerne prirýchlo a pri prvom začatí hry sa tam už črtá ich manželstvo.
  2. Kassandra, Mortimer a Alexander zostarnú (majú narodeniny) v ten istý deň, 2 dni po tom, čo Bella zmizla.
  3. Kassandra ide navštíviť Dona, aby zistila čo Don vie ohľadom zmiznutia jej mamy Belly. Tam sa stretnú a spoznajú prvýkrát. Don sa ju snaží zviesť, aj keď netuší, že je Kassandra jej dcéra a Kassandra - naivné dievča ako ju všetci poznáme, si myslí, že práve vyhrala jackpot a zamiluje sa do Dona.
  4. Alexander nastupuje na súkromnú školu.
  5. Mortimer odchádza do dôchodku.
  6. Kassandra je zasnúbená hneď v prvý deň hry, hneď po spustení rodiny Gothovcov.
Je dôležité poznamenať jednu vec - ľudia radi špekulovali, že Don mal niečo spoločné so zmiznutím Belly, pretože ju chcel zviesť a nechcel, aby ohrozila vzťah a zásnuby s Kassandrou - prezradila by, že ju Don chcel tiež zviesť. NIE JE to tak, pretože Kassandra bola ešte teenagerka, keď Bella zmizla. Don môže byť sukničkár, ale nie pedofil. 
Ďalšou dôležitou na ktorú treba poukázať je, že nie je známe, či sestry Dina a Nina poznali Bellu. Aspoň nie dobre, pretože sa nedá zistiť, či Bella a Michael mali nejaký vzťah. Nepriek tomu, že boli v mladosti kamaráti, Mortimer nemá spomienky na Michaela, ani Kassanda ani Alexander. Nikdy nestretli svojho strýka. 
Taktiež, ÁNO, Dina a Nina majú mimozemský pôvod. Ich otec bol výsledkom únosu mimozemšťaňov (ich dedko bol unesený mimozemšťanmi, vrátil sa ako tehotný, ale narodil sa mu syn, ktorý bol Sim, nie mimozemšťan - narodený Sim je otec Diny a Niny), takže nie sú súčasťou mimozemskej rodiny. Čo znamená, že Dina a Nina NEPRIPRAVILI ŽIADNY ÚNOS MIMOZEMŠŤANMI NA BELLU. Prečo by to robili? Nepoznali ju. Ani normálni mimozemšťanskí Simíci to nerobia.
Za zmienku tiež stojí, že Mortimer je úplne v poriadku, aj keď Bella zmizla. Nie je z toho nešťastný, zlomený a nesnaží sa ju nájsť tak, ako to nasvedčuje samotná hra. Je s tým v pohode.

Prečo je Mortimer v poriadku, keď je Bella preč?
Pretože už nie sú zosobášení a ani neboli od tej doby, kedy sa Alexander narodil.

A TOTO JE CHLAPCI A DIEVČATÁ NAJVÄČŠIA ČASŤ, KTORÚ SI MUSÍTE ZAPAMÄTAŤ. 
Ak si z tejto časti dokážete vziať iba jednu vec, odstráňte fakt, že sú rozvedení. Je to SUPER dôležité.

V The Sims 2 je možné získať Bellu späť cez hrob života a smrti (Tombstone of Life and Death). Keď ju získate späť, bude nažive iba chvíľu, pretože má aktivovaný dead token - smrtiaci nápoj. Tento nápoj sa aktivuje vtedy, keď odídete z rodiny, buď späť do Krasohlídkova, alebo ukončíte hru a následne sa do rodiny vrátite. Bella zmizne. Zaujímavé však je, že keď Bella robí nejakú činnosť, napr. sa rozpráva s druhým Simíkom alebo varí, nezmizne počas činnosti ale až po ukončení činnosti. Začne byť priesvitná ako duch, až zmizne úplne a hore v pravom rohu príde upozornenie, že Bella zomrela na inom pozemku a vráti sa tam ako duch na miesto, kde bola pochovaná. 

Ak takto zomrie, nemôžete ju vzkriesiť ani pomocou oživomitron-a. Nezáleží na tom, kto to skúsi, kde to skúsi alebo také niečo. Zubatá s kosou/smrtka (ang. Grim reaper) sa tvári, že nevie nič ohľadom Bellinej smrti, aj keď Simík má možnosť vzkriesiť iného Simíka, Bella nie je na zozname.

Keďže vieme, že je Bella pochovaná v Lunárnych jazerách, znamená to, že zomrela niekedy medzi týždňom jej únosu a svadbou Kassandry, kde hra začína.

Avšak, keď vrátite Bellu do svojej domácnosti, zistíte, že nemá žiadne body osobnosti. Nemá spomienky okrem toho, čo sa stalo jej deťom po prvom načítaní Krasohlídkova. Povedzme, že medzi načítaním hry a vrátením Belly späť cez hrob života a smrti Kassanda porodí dvojičky. Bella vie, kto sú jej vnúčatá (autorka Alexis udáva tento príklad kvôli tomu, lebo to otestovala a Kassandra mala dvojičky s Donom)

Bella nebude mať vôbec žiadny vzťah s Mortimerom. Predtým, ako ju vrátite späť do rodokmeňa Gothovcov, môžete vidieť, že v tom okamihu nie sú zosobášení a začínajú ako kamaráti. Ak sa posnažíte, aby rozvíjali svoj vzťah prirodzene bez cheatov, v skutočnosti spolu dosť bojujú a nevychádzajú spolu.

Každý NPC Simík (Townie) vytvorený pred datadiskom Nočný život má svoje vlastnosti, ktoré ho priťahujú a odpudzujú, náhodné. Zdá sa však, že sa hra snaží, aby Bella NIKDY nepriťahovala Mortimera. Naopak, Mortimera zase ZNAMENITE priťahuje Bella. To je dôsledná vec, zaujímavé vziať do úvahy.

Je pri najmenšom jasné, že tu boli nejaké problémy nejakú dobu predtým, ako Bella zmizla.
  • rozvedú sa v rovnakom čase, ako sa narodí Alexander
  • nevychádzajú spolu
  • Mortimer je úplne v poriadku s tým, že Bella zmizla a nie je tým zbesilým manželom, ako ho "poznáme"
  • Mortimer začne randiť s Dinou veľmi skoro po tom, čo Bella zmizne
  • ak sa Bella vráti a Mortimer je stále nažive, prirodzene spolu nevychádzajú
Čo je divné, však? Vždy sa ukazovali ako zúfalo zamilovaný párik, ktorý by nevedel žiť jeden bez druhého. Pamätám si, ako mali medzi sebou dobrý vzťah v The Sims 1.

Za povšimnutie stojí aj to, že Bella má romantickú aspiráciu. V The Sims 2 majú Simíci s touto aspiráciou tendenciu sa veľa motať s viacerými Simíkmi (sukničkári). V Krasohlídkove je veľa ďalších Simov, ktorí majú túto romantickú aspiráciu.

  1. Don Juan/Lothario (stelesnenie tejto romanticej aspirácie)
  2. Nina Calientová
  3. Daniel Slušný (ang. Pleasant)
  4. Skip Švorc (ang. Broke) mal tiež túto aspiráciu, keď bol nažive
Zaujímavé je, že zatiaľ čo z väčšej časti sa romantické aspirácie veľa motajú s viacerými Simíkmi, zatiaľ tu je len jedna výnimka - Nina Calientová. Nina má romantické interakcie iba s Donom. Iba, ak by ste do toho pridali VY v rámci hry iného Simíka, ktorý by ju zviedol... potom by to bol iný príbeh. Keby začala Nina zvádzať iného Simíka, bola by to z jej strany túžba nájsť spriaznenú dušu. Zvyšní Simíci s touto aspiráciou majú túto aspiráciu na neustále motanie sa s inými.

Bella MOHLA byť rovnaká, ale to by nedávalo zmysel s nespočetnými problémami v jej vzťahu s Mortimerom. 

Na záver, Bella mala milostný pomer. Mortimer sa o tom dozvedel, čo ho prinútilo prinajmenšom oddeliť sa na nejaký čas (chvíľa). Potom Bella otehotnela a čakala Alexandra, čo by vyvolalo dôležitú otázku - kto je Alexandrov otec? Keď sa Alexander narodil a keď bol o niečo starší, je zrejmé, že sa podobá na Corneliu Gothovú. Čo potvrdzuje, že je Mortimer jeho otcom. To ich prinútilo znovu skúsiť ich vzťah a Bella by odmietla Dona v dobrej viere voči Mortimerovi.

S kým mala Bella milostný pomer?
Don vtedy ešte v Krasohlídkove nebol, takže sa ani nestretli. Ani sestry Calientové nestretla. Čo necháva dvoch možných uchádzačov a jeden z nich mohol byť Bellin milenec - Daniel Slušný a Skip Švorc. 

Na jednej strane, Daniel Slušný bol Bellin sused. Poznala rodinu Slušných a bola kamarátka s Mariou Slušnou (manželka Daniela). Daniel má milostný pomer s upratovačkou Kateřinou Langerakovou, takže mohol mať aj s Bellou. Moja jediná výhrada je tá, že by to Bella nebola schopná spraviť svojej najlepšej kamarátke. Ale potom sa opäť dala dokopy so svojim manželom Mortimerom, takže je otázka, aké mala Bella morálky. 

Potom tu je Skip Švorc. Tento má pre mňa osobne väčší zmysel. Aj keď nebola Bella blízko k svojmu bratovi Michaelovi, neznamená to, že sa mu úplne vyhýbala. Mohla počuť o jeho pokusoch s klonovaním a kvôli tomu sa stretnúť so Skipom, alebo sa s ním spoznala keď ho prišla privítať v susedstve. Existuje teória, že Pavlína (ang. Brandi Broke, manželka Skipa) zistila, že ju Skip podvádza a preto ho zabila a vzala si jeho peniaze na poistenie. 

Možno s tým urobím ďalšiu vec (pravdepodobne sa autorka Alexis chystá vyriešiť aj záhadu ohľadom Skipa a jeho smrti?), pretože incident so Skipom Švorcom vyzerá byť ako ďalšia králičia diera.

Takže vieme, že Bella mala vzťah s Mortimerom a veci medzi nimi neboli tak dobré - časovo medzi ich vzťahom a časom jej zmiznutia. Vieme, že sestry Calientové a Don sú úplne nevinní, aspoň pokiaľ ide o jej zmiznutie (Nina je najviac nevinná, len miluje Dona a je neviniatko z toho pohľadu, že Don to ťahá s jej sestrou a ďalšími dvoma ženami. Nina je tiež obeťou, dajte jej trochu lásky chlapi, potrebuje ju). 

Bella zomrie niekedy v týždni medzi jej únosom a prvým bootnutím rodiny Gothových zo seniorského veku v Lunárnych jazerách. Takže bola ,,zbrusu novým dospelým Simíkom" vďaka Mortimerovmu séru na vrátenie veku. 

Potom prišlo k havárii UFA v Podivíne a krátko po tom prichádzajú správy, že Bella je v Podivíne.

A áno, táto Bella je klon - sú tu jemné podobnosti tváre, vôbec nie je v rodokmeni Gothovcov, ale je štruktúrovaná presne tak ako naozajstná Bella - má rovnaký outfit, rovnakú aspiráciu a personalitu. 

(Wiki hovorí, že napriek skutočnosti že sa hovorí že to je ona, tak nie je. Má to tiež veľa nezrovnalostí, tvrdí, že má má vzťah k rodine Zvědavý-m (ang. Curious - traja bratia z Podivína, jeden z nich čaká dieťa s mimozemšťanom) a objavujú sa v jej rodokmeni, čo je nesprávne, pretože rodokmeň Belly z Podivína je KOMPLETNE PRÁZDNY).

Bella z Podivína / Bella z Krasohlídkova

Takže, keď Bella bola unesená, niečo sa pokazilo.

Prečo ju mimozemšťania vôbec uniesli?

Mimozemšťania majú tendenciu unášať Simíkov, ktorí sú bohatí, vysoko kvalifikovaní, dobre vyzerajúci, populárni a pod. Bella mala VŠETKO z týchto vecí. Bola symbolom dokonalej Siminky pre mimozemšťanov, prakticky ju uctievali a ich kráľovná získala jej meno a vzhľad (toto je uvedené viackrát, hlavne v The Sims 3). 

Takže, ak by sa niečo pokazilo, prečo by ju mimozemšťania uctievali pokiaľ by ju nejaký čas pred únosom nepozorovali?
A čo sa pokazilo, čo jej spôsobilo stratu spomienok, zručností, osobnosti, mladosti, všetkého?
Mimozemšťania tiež neunášajú deti, staršie a tehotné Siminky, pretože ich experimentovanie by sa mohlo drasticky pokaziť. 
Nebola dieťa a vrátila svoj vek pomocou séra, takže by aj tak nebola senior na nejaký čas.

Takže jediná vec, ktorá tu ostáva je tá, že Bella bola tehotná počas jej únosu a preto sa veci pokazili. 
Nemusela o tom vedieť, nemuseli o tom vedieť aj mimozemšťania. Je možné, že dieťa bolo počaté v ten deň, čo pomohlo Belle v tom, aby odmietla snahu Dona zviesť ju. Nepodviedla by Mortimera, keď chcela zachrániť ich vzťah. Je možné, že v ten deň spolu spali a dieťa s Mortimerom počali (woo-hoo).

Za zmienku tiež stojí, že v Lunárnych jazerách je ešte jedna Siminka s priezviskom Gothová, ktorá vyzerá presne ako Bella.


Poznáte ju?
Toto je Matilda Gothová (Mathilde Goth).
Je to už dávno stratené tretie dieťa Belly a Mortimera Gothových.

Nie, neobjavujú sa v rodokmeni jeden druhého a ani by sa neobjavila, keby Bella zomrela krátko po jej narodení a Matilda by bola umiestnená do sirotinca.

Matilda vyzerá takmer rovnako ako Bella, s výnimkou jej modrých oči. Taktiež uprednostňuje modrú farbu, ako Bella uprednostňovala červenú.

Matilda netuší, odkiaľ pochádza jej matka a skutočnosť že má rodinu na Zemi, ktorá rovnako nezabúda na svoju existenciu, ako ona pre ich. 

Čo sa stane s Kassandrou a Alexandrom potom, keď sa dozvedeli, že ich mama Bella je mŕtva?

Pamätáte si, ako som hovorila, že vedeckí Simíci niečo vymyslia?

Kassandrin vynález je cestovanie v čase. Vytvorí stroj času a prvým využitím je poslať Dona Juana/Lotharia do budúcnosti po tom, čo ona, Nina, Dina a Kateřina zistia, že sa s každou z nich motal. Potom bude žiť Kassandra svoj život. Zatiaľ nevieme ako to vyzerá, ale nikdy nezistí, čo sa stalo jej matke a že má mladšiu sestru.

Alexander je veľmi postihnutý smrťou svojej matky. Nemá spomienky, že bola unesená mimozemšťanmi. Normálne si batoľatá takéto veci pamätajú, takže je zvláštne, že on tú spomienku nemá, keď zvyšok rodiny ju má. Pamätá si, že zmizla, Mortimer bol s tým v pohode a veľmi rýchlo sa dal dokopy s Dinou po jej zmiznutí. Potom zistil, že jeho matka je mŕtva.

Alexander je detský zázrak. Je o šikovný chlapec. Takže by šiel s akýkoľvek iným záverom ohľadom smrti jeho matky a nie s takouto obmedzenou informáciou - veril, že ju Mortimer zabil.

Kassandra má svoj stroj času aj potom, čo ho použila aby sa zbavila Dona. A ako všetci vieme, Alexandrove meno sa v The Sims 3 objavuje niekoľkokrát, napriek tomu, že ešte neexistuje. Podľa rodokmeňa Gothovcov sa nejedná o žiadneho jeho predka, on je jediný Alexander Goth.

Teraz ideme zreferovať hry na konzoly. Teraz to je The Sims 3 pre Nintendo DS.
Alexander sa tu objavuje, ale nie je sám. Je ženatý so ženou menom Cecilia. Ich biografia hovorí, že ich pochmúrnosť je kvôli MORTIMEROVI. Alexander má vlasy zafarbené na oranžovo, pravdepodobne sa ich snažil zosvetliť a nevedel, čo je to toner/farba na vlasy. Nemá až taký veľký vzťah s Ceciliou, no Cecilia má v skutočnosti lepší vzťah s Donom Altom, ako s jej vlastným manželom Alexandrom. 

V oblasti PC hier Alexander napísal 2 knihy, keď sa vrátil v čase na pokračovanie The Sims 3:

  • Baron Graff Van Gould (prichádza s dodatkom Obludárium)

a potom tu je tá, ktorá sa objavuje v základnej hre:

  • Vražda v Krasohlídkove

Aby sme to zlepili dokopy, Alexander si pamätá že zmizla, potom zistí, že zomrela. Má podozrenie, že to bol Mortimer, ale v skutočnosti o tom nikdy nehovorí so svojim otcom. O únose nevie nič, ani keby to považoval za smiešne fámy. Vyrastie, ožení sa a v určitom okamihu sa rozhodne vrátiť v čase, aby sa pokúsil zabrániť smrti svojej matky. Takže on a jeho manželka cestujú strojom času a pokúšajú sa vrátiť do doby kedy sa to stalo, ale namiesto toho cestujú až moc ďaleko a objavia sa v dobe, keď ich rodičia sú stále deti. Čo sa stane so strojom času? Rozbije sa. Zasekne sa v období, kde cestovanie časom nebolo vecou a nikto v skutočnosti nevie, ako mu pomôcť a je si istý, že nepozná sám seba. V skutočnosti tam uviazol. 

Takže píše knihu Vražda v Krasohlídkove, aby porozprával príbeh o tom, čo si myslí, že sa stalo jeho matke. Nevie, že je to naozaj pre nič za nič, ale zároveň je to kvôli tomu, čo sa nakoniec stane. Výsledok, ktorý pravdepodobne ani nevedel, sa stane.

Pozri, Vražda v Krasohlídkove je bestsellerom. Vyhodí do povetria svet 50 rokov pred týmto časom. Každá polica má kópiu tejto knihy, štandardné zaťaženie. Simíci by to prečítali a boli by tým ovplyvnení. Urobili by lepšie rozhodnutia, nechceli by aby sa im stala takáto tragická vec.

A áno, doslova berie svet búrkou. Lepšie rozhodnutia v minulosti skutočne vedú k lepšej budúcnosti.

Tu prichádza The Sims 4. Je to rozdielne pokračovanie, ale je to iné, pretože vedia o tom v čo Alexander verí, že sa stalo Belle. To je dôvod, prečo sú ich osobnosti tak úplne odlišné, prečo veková priepasť medzi Kassandrou a Alexandrom nie je taká extrémna, prečo sú Gothovci omnoho viac presvedčení.

Alexander urobil niečo, čo neúmyselne zmenilo budúcnosť a úplne vylúčilo seba a jeho okolnosti. Zrazu zmizol pravdepodobne v sérii udalostí s dodatkom Do budúcnosti, kde môže žiť život ako dieťa so svojou matkou ako na obrázku, bez predstavy o tom čomu verila ohľadom toho čo sa jej stalo, alebo spoznať pravdu. Vymazal svoju mladšiu sestru, ale za to nemôže byť obviňovaný, nevedel, že vôbec existuje. 

Čo sa stalo s jeho ženou? Bola vymazaná ako Alexander?

Nie, zomrela. Pokúsila sa opraviť stroj času, zlyhala a bola zasiahnutá elektrickým prúdom. Zomrela mladá a je pochovaná na cintoríne u Gothovcov, čo mätie budúce generácie, pretože nikto nevie odkiaľ pochádza a pretože má priezvisko Gothová, ale nemôžu ju nájsť vo svojom rodokmeni. 


Lolita Gothová bola manželka Alexandra Gotha.

Áno, hra hovorí, že je slobodná, čo znamená, že sa stala jedna z dvoch vecí:

  • buď sa pokúsila opraviť stroj času poslednýkrát keď Alexander zmizol a zomrel
alebo
  • rovnako ako Alexandrove manželstvo s Ceciliou, nemali najlepší vzťah a nakoniec sa rozviedli, potom možno pri Alexandrovi spravila to isté a zomrela..
..očividne sa chcela vrátiť domov z cestovania časom do ich času a nebola šťastná, že tam s Alexandrom uviazli. 

Dáva to zmysel, že by bola zasiahnutá elektrickým prúdom zo stroja času, pretože vo vile Gothovcov nie sú žiadne ďalšie predmety z ktorých by bola zasiahnutá elektrickým prúdom.

Čo tiež môže vysvetľovať, prečo Gothovci v The Sims 3 nemôžu zistiť, kto je Lolita Gothová.
Nemôžete uviesť svojho potomka s jeho manželkou do rodokmeňa ak ešte neexistujú, však?

Tragédia je len časťou kurzu v rodine Gothovcov, zodpovedá ich temnému a strašidelne strašidelnému vzduchu. Príbeh Belly Gothovej je však naozaj smutný. Predstav si, že sa snažíš napraviť svoje neúspešné manželstvo, stretneš sa s novým susedom (s jeho zámerom aby ťa zviedol), potom ťa unesú mimozemšťania ktorých experimenty sa pokazia, prídeš o svoje spomienky, svoju osobnosť, svoju mladosť a potom zistíš, že sa to pokazilo kvôli tomu lebo si tehotná - o čom si aj tak nevedela, tvoji únoscovia odoberú tvoju vzorku a vypustia ťa podivnej planéte ďaleko od domova, kde nemáš žiadny spôsob ako svojej rodine oznámiť kde sa nachádzaš a rovnako si nepamätáš nikoho okrem svojich detí, nechajú ťa tu na tejto planéte s dieťaťom, o ktorom si ani nevedela že existuje kým ťa neuniesli a budeš ešte žiť dosť dlho na to, aby si ho pomenovala?

Pravda sa na nás pozerá tvárou v tvár od roku 2014, ale my všetci sme ju zmeškali. Mňa zahrňovala najdlhšie. Je to už 16 rokov, čo Bella zmizla, všetci sme mali teórie a nápady, ALE toto je pravda, naozajstná pravda. A je naozaj plná bordelu. Áno, zistila som čo sa stalo Belle, ale páči sa mi to? Nie, vôbec nie. Bella si zaslúžila lepšie, ako aj jej deti. Najmä Matilda. Vyrastala v sirotinci a nikdy nevedela, že má rodinu, ktorá by ju tak veľmi milovala, aby sa nemusela stať poštárkou, ktorá doručuje poštu na jej rodnej planéte. Nie, žeby som mala niečo proti profesii poštárky, neberte ma zle.

Dina Calientová je nevinná, ale seriózne? Zbohom.
Nina Calientová je nevinná a skutočne si zaslúži lepšie. 
Don Juan/Lothario je nevinný, ale napriek tomu je na prd. :)

Mortimer Goth bol môj najobľúbenejší z rodiny Gothovcov, áno, dokonca viac ako Bella. Ale po tom čo som sa o ňom dozvedela všetko, mám zmiešané pocity. Neobviňujem ho za to, že nedôveruje Belle a neobviňujem ho za to, že chce ísť ďalej, ale prosím ťa, aspoň prejav trochu emócie. Morty, Bella bola tvojou najlepšou kamarátkou od detstva a ak nič iné, tak matkou tvojich detí. 

Neexistovala žiadna zápletka, ktorá by sa jej zbavila a prešla prstom po Gothovskom bohatstve.
Bolo to len zlé načasovanie mimozemšťanov a smola dokopy.
Takže áno.
Toto sa stalo Belle Gothovej.

______________________________________________________________________________

A sme na konci. 
Aj keď viem, že za zmiznutím Belly je vývojárska chyba hry a nikdy Maxis neprizná čo sa s Bellou naozaj stalo, si myslím, že každého doteraz za tých 16 rokov od vydania hry The Sims 2 zaujíma, čo sa jej stalo a kde sa nachádza. Úprimne, ja som taký zvrat nečakala - že Bella má pravdepodobne tretie dieťa, že Mortimerovi nechýbala po jej zmiznutí, že mala milostný vzťah s niekym iným...

Čo si myslíte o tejto teórii vy? Myslíte, že je naozaj vyriešená, alebo tam sú nejaké nezrovnalosti, poprípade tam chýbajú nejaké fakty? Podeľte sa v komentároch!

PS: Tento článok som prekladala pomaly 4 hod., musela som si googliť ešte pár vecí pre overenie, takže budem rada, ak by ste ho nekopírovali bez toho aby ste uviedli, že som ho prekladala ja. 
Ďakujem pekne za pochopenie. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára