sobota 10. februára 2018

8 typov hráčov The Sims


REALISTA


"Vytvorí svoj vlastný (smutný) život."


Je to zrejmé a určite osobné pokušenie každého hráča, ktorý začne hrať The Sims - vytvorí seba, svoj dom, svoj svet okolo seba, hlavne v reálnom živote. Koniec koncov, priznajte - nebolo by skvelé vidieť, ako virtuálna verzia vášho života by ovplyvnila váš svet? Hlavne v tejto hre, kde ste sám strojcom a ste sám Boh? Vytvorte napríklad seba a váš apartmán s jednou spálňou a uvidíte, ako sa vaše reálne JA vyrovná s vašim virtuálnym JA. Povedzme si narovinu - môže si vaše virtuálne JA získať prácu v politike vďaka bláboleniu pred zrkadlom, alebo dovoliť si hovoriť nezmyselné vtipy náhodným okolodúcim? Nie, však? - Pretože toto všetko by dobre nevychádzalo s vašim naozajstným svetom.

SNÍLEK


"Vyzeráte dobre, obliekate sa dobre, bývate v obrovskom sídle a máte 4 priateľky."


Teraz úprimne - ak hráte The Sims, váš život nie je naozaj dobrý. Namiesto toho, aby ste boli komunikatívny, bohatý a spoločenský podnikateľ, sediac na tropickej pláži na ktorú ste prileteli súkromným lietadlom, ste zhrbený nad žiariacimi obdĺžnikmi (cenzúra pri nahote). Ale čo keby ste mali takýto neuveriteľný život niekde na tropickom ostrove bez toho, aby ste čo i len pohli prstom a nemuseli vykonať žiadnu prácu? Stačí zadať jedno slovíčko (MOTHERLODE) niekoľkokrát a zrazu ste bohatý a nadovšetko chápavý. Taktiež stále nosíte smoking, ktorý ste vymenili za tie pestrofarebné tepláky. To dievča, ktoré je "trápne" a neokúzľujúce, je s vami vo vzťahu a z vás, maskota futbalového klubu sa za pár dní stane profesionálny športovec. Teraz chýba k tejto predstave len to, že by ste mohli byť nahý bez toho, aby vaše genitálie boli okamžite pixelované. :-)

KRUTÝ PSYCHOPAT


"Vytvorí Simíkov iba na to, aby sa s nimi pohral, urobí ich životy mizernými a nakoniec ich zabije tými najdesivejšími spôsobmi."


Existuje niekoľko hier, ktoré úplne potvrdzujú, že my všetci sme naozaj strašné príšery, ktoré úplne postrádajú empatiami: GTA, akékoľvek vydanie Bethesda a samozrejme - The Sims! Kým sme sa zapojili do zbytočných násilných činov vo všetkých týchto hrách, The Sims je jediný, kde tieto znaky spájané s krutosťou nie sú v žiadnom prípade odmenené. Napriek tomu pošlete svojich Simíkov zaplávať si do bazéna a hneď im odstránite rebrík. Simík je okamžite utopený a táto forma smrti sa stala plnohodnotným meme. Existuje veľmi málo ľudí, ktorí boli schopní povedať s poctivým svedomím, že nikdy nezamúrovali svojich Simíkov medzi 4 steny, kým nezomreli od hladu. Asi to má niečo spoločné s vašou rolou Boha v tejto hre - svetový tvorca a distribútor slobodnej vôle - absolútnu vec robíte absolútne. Hoci niekedy stačí zabiť svojich Simíkov, pretože.. je to tak nepríjemné, že sa vždy pomočia!

FANÚŠIK


"Vytvorí svoje obľúbené fiktívne postavy ako Simíkov a spojí ich ako jednu domácnosť."


Je tu viac fanfikcií na internete ako stôp "zŕn" alkoholu v krvi Amandy Bynes. Nespočetné množstvo ľudí venuje svoje nespočetné hodiny svojho života na písanie scenárov v tejto hre - Profesor Snape chodí von s Gandalfom, zatiaľ čo Luke Skywalker robí nevysloviteľné veci Tribblovi. Je to ťažké, pretože písanie zaberie veľa času a hlavne - váš výsledok bude môcť videný len vo vašich predstavách (hlavne ak trávite veľa času oživovania svojich hrozných sexuálnych beletrií). No, s The Sims môže Saul Tigh randiť s Sherlockom Holmesom a akékoľvek iné čísla týchto podivných kombinácií, ktoré skončia s milovaním v posteli. Škoda, že táto láska skončí pri veľkom požiari, ktorý vznikol pri robení zapečeného sendviča so syrom..

LAKOMEC


"Peniaze, peniaze, peniaze!"


Chcete len peniaze a vidieť, aký obrovský smiešny dom môžete postaviť iba pre seba. Záhradu prekryjete vírivkami, v obývačke na vás čakajú kožené sedačky a TV s plochou obrazovkou. Nemusíte variť, veď si objednáte pizzu, s ktorou sa usadíte do bazéna s rebríkom! Sakra, máte dokonca peniaze aj na vylíčenie miestností!

BOH, KTORÝ SA NESTARÁ


"Vytvorí rodinu a kontrolu prevezme iba slobodná vôla a zrýchlený čas."


Chcete hrať The Sims, ale je vám ťažko pri pozeraní sa na to, ako im musíte každú vec diktovať kvôli tomu, aby ťažko prežili. Takže: zapnite slobodnú vôlu, zrýchlite čas a sledujte, ako sa vaši Simíci dokážu postarať sami o seba. Buď zahynú, alebo sa začnú rozvíjať bez vášho zasiahnutia. Myslím, že naozaj jedinou možnosťou je zahynúť, pretože tieto stupídne postavy nemôžu prísť na to, ako sa dostať cez dosku v hale. Ale človek nikdy nevie..

ARCHITEKT


"Vôbec vás nezaujímajú skutoční Simíci, staráte sa iba o navrhovanie a konštruovanie neuveriteľných budov."


Naozaj, samotní Simíci sú najdráždivejšou súčasťou vášho hrania. Vždy fňukajú, požadujú vašu pozornosť ich potrebám - sprchovanie, použitie WC alebo jedenie. To by nebolo také zlé, keby neboli tak strašne nešikovní v robení vecí a celkovo bezmocní. Ale stavať šialené, majestátne domy a budovy - to je všetko priamo vo vašej absolútnej kontrole, veď budovy nikdy nestonajú o ničom. Môžete konečne postaviť dom svojich snov - škoda, že iba ľudia, ktorí môžu žiť v ňom, sú banda nevďačných idiotov.

STVORITEĽ SVETA


"Dáva dokopy susedstvá preplnené originálnymi postavami, ktoré nepochádzajú z reality alebo z vymysleného vesmíru. Hrá veľmi priamočiaro, snaží sa a pomáha svojim Simíkom splniť im svoje sny bez toho, aby bol na nich krutý a cheatoval."


Len si robím srandu, nikto vlastne nehrá týmto spôsobom.

Ktorý typ hráča si ty?

Celý tento článok som prekladala a písala vlastnými slovami.
Mali ste možnosť ho čítať aj na mojom starom blogu, takže prosím, berte to s rezervou a s humorom.
Originálna verzia článku v anglickom jazyku sa nachádza tu.

4 komentáre:

  1. Haha, tak určitě zapadám mezi první dva :D Nechápu, jak někdo může nechat své simíky úmyslně zabíjet :O

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem přesně typ psychopata a fanouška :D Vždycky jsem mordovala simíky, které jsem neměla ráda, tím nejhorším možným způsobem :D ve dvojce to jistilo vyndání schůdek z bazénu, později už jsem je zavírala mezi 4 stěny bez jakéhokoli vybavení. No a jinak jsem si často vytvářela nějaké oblíbené herce nebo zpěváky a hrála za ně. Teď už Sims hraju jen sporadicky :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D no tak to mě pobavilo,dřív jsem byla něco mezi realistou a fanouškem, v sims rodině jsem byla já vdaná za zpěváka nebo herce a měli jsme obří vilu, teď jsem architekt a stavím si tam dům jaký si pak v realitě opravdu postavím. Líbí se mi možnost v tom domě stát a zjistit jestli se mi to tak líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já když hraju, tak většinou jsem realista, hraju sebe a mou rodinu a cheaty se snažím používat minimálně, aby se to co nejvíce podobalo životu, samozřejmě, když bych hrál někoho bohatého, tak motherlode je na místě.

    Taky jsem často psychopat, já nevím, ale mě holt baví si vytvářet simíky lidí, které nenávidím a následně je nechat utopit v bazénu a nebo nechat uhořet

    Ale nikdy mě nenapadlo to hrát jako Bůh, který se nestará rozhodně to zkusím, ale jestli mi kvůli tomu umře člen rodiny (protože hraju své členy rodiny) tak za to zodpovídáš:D

    OdpovedaťOdstrániť